Skip to content
3.3.2021

Pohjois-Helsingin Reservinaliupseereille oma lippu

Yhdistys järjesti 5.12.2020 lipunnaulaustilaisuuden Etelä-Haagassa. Lipun esinaulaajana toimi haagalainen suojeluskuntaveteraani Lasse Carlberg. Muita naulaajia olivat yhdistyksen entiset puheenjohtajat Jukka Forsten ja Jari Oksman, nykyinen hallitus sekä paikalla olleet yhdistyksen jäsenet. Pohjois-Helsingin Reservinupseereiden kunniapuheenjohtaja Kari Wallin toimi myös kutsuttuna naulaajana.

Lipun on suunnitellut reservin kapteeni Jukka I. Mattila. Siinä on alla sininen aallokko, joka kuvaa Vantaan- ja Keravanjokea. Lipun keskellä on Reserviläisliiton tunnusristi ja lipun vasemmassa yläkulmassa on Helsingin kaupungin vaakuna. Lipun värit ovat sivalkoiset, jotka ovat samalla Uudenmaan maakuntavärit.

Lipun naulaamisen jälkeen paikalla olleet järjestäytyivät Etelä-Haagan torille, josta marssikulkueena edeten lippu suoritti ensimmäisen kunniatervehdyksen Haagan sankarihautausmaalla. Yhdistyksen puheenjohtaja Marko Nikkanen laski seppeleen sotiemme veteraanien ja sankarivainajien muistoksi.